"With a still mind you realize your own true nature."

– Satyananda Saraswati –

 

 

 

Ontdek de helende ruimte tussen waken en slapen

Yoga Nidra is de yoga van de bewuste slaap. Het bevat de sleutel voor heling. Yoga Nidra is een techniek waarbij je je geest tot rust brengt door je terug te trekken van de zintuiglijke waarneming en tegelijkertijd de afleidingen van de geest te omarmen.

— Satyananda Saraswati

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘yoga-slaap’. Het heeft echter niets met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra blijf je wakker en daal je af naar een bewustzijn tussen slapen en waken. Eén uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust. Tijdens de oefening maakt je contact met je authentieke zelf waardoor je in staat bent meer vorm en richting aan je leven te geven. Door te focussen op je hartenwens (sankalpa) opent zich een energie en kun je diepere inzichten krijgen.

Effecten van Yoga Nidra:

  • Geeft fysieke, mentale en emotionele ontspanning
  • Verbetert de kwaliteit van slapen
  • Bevordert creativiteit en breinfuncties
  • Verbetert je mentale focus en helpt om goede gewoontes te integreren
  • Brengt het autonome zenuwstelsel in balans en versterkt het immuunsysteem
  • Vermindert angst, frustratie en verslavingen en geeft meer energie

Yoga Nidra komt van oorsprong uit de tantrische traditie. Rond 1950 is het door Swami Satyananda Saraswati in de vorm gegoten zoals wij die nu kennen. Tijdens Yoga Nidra geleidt een stem je door de verschillende fases van de oefening. Je schakelt je cognitieve denken uit en omtspant je lichaam volledig. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook tot doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress en je zo uiteindelijk te brengen tot een diepe meditatieve staat (samadhi).

Door het beoefenen van yoga nidra zul je misschien merken dat je beter en dieper slaapt, je beter kunt concentreren, meer rust, creativiteit en energie hebt en dat je immuunsysteem sterker wordt. Daarnaast kan deze vorm van yoga helpen tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs een te hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

De effecten van Yoga Nidra zijn even krachtig en diepgaand als dagelijkse meditatie. Door het beoefenen van Yoga Nidra krijg je een rustig hoofd, betere concentratie, meer energie, meer creativiteit en zelfs meer liefde voor jezelf. 

Onze trainingen

Groepstraining

Yoga Nidra beoefen je in groepen. Die beoefning is heel practisch. Iedereen kan het leren en toepassen. Elke bijeenkomst bestaat uit een helder opgebouwd programma met een duidelijke opbouw. Er wordt gewerkt met een bodyscan, aandachts- en visualisatieoefeningen. Essentieel is de sankalpa oftewel hartenwens.

We oefenen in een doorgaande groep. Je kunt er voor kiezen om alle avonden deel te nemen of om een knipkaart te nemen. 

Sankalpa

Een van de belangrijkste onderdelen van Yoga Nidra is dan ook het neerzetten van je sankalpa, een positieve intentie voor wat je graag in je leven ruimte wilt geven.

We moeten onderscheid maken tussen wensen en willen. Willen is iets dat je wilt bereiken, iets dat je vraagt aan de buitenwereld. Het kent alleen succes of teleurstelling. Een voorbeeld van willen is: een nieuwe baan, meer salaris, een nieuwe auto etc. Een Sankalpa daarentegen is gericht op iets in jezelf dat al aanwezig is, maar nog niet wakker. Bijvoorbeeld: vrede in je hart, verbinding met anderen etc. Een sankalpa open iets in jezelf en kent daardoor geen succes of teleurstelling. 

Praktisch
Matten en dekens zijn aanwezig. als je een eigen kussen of deken mee wilt nemen, dan is dat natuurlijk oké. 

Voorwaarden
Maak na inschrijving het van toepassing zijnde bedrag voor aanvang van de cursus over op bankrekening NL53 TRIO 0197 9176 90 t.n.v. “Stichting Flowing Mountains”. Voor alle trainingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

“Het effect is dat mijn leiderschapsstijl enorm onderscheidens is geworden. Een grote eigenheid heeft gekregen. Niet kopieerbaar maar wel duidelijk herkend en gewaardeerd door collega’s en klanten.”

Haal het beste uit jezelf!

Wij helpen je graag op weg

Bel ons op

06 1411 4406

Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.