Wat kosten onze trainingstrajecten

 

 

 

Breintrainingen

Balans

Dit is de eerste stap in het oplossen van stressklachten. In dit proces wordt het brein flexibel en neemt de stabiliteit en balans tussen lichaam en brein toe. De samenwerking tussen de verschillende hersenhelften wordt verbeterd. Hierdoor voel je je in het algemeen kalmer en tegelijk helder in je reactievermogen. Je zit ‘beter in je vel’ en je zal je beter kunnen concentreren.

Aantal trainingen: 6 – 8
Tijdsduur per training: 1:15 uur
Kosten:: € 800,- ex BTW

Resultaten balanstraject

 • Beter omgaan met stress
 • Leren omgaan met moeilijke situaties
 • Gevoel van welzijn en geaard zijn
 • Vergroten van concentratie en aandacht
 • Sneller denken en informatieverwerking
 • Minder reactief gedrag
 • Balans tussen privé en werk

Inzicht

Dit traject geeft je meer zelfinzicht. Het helpt innerlijke blokkades op te lossen en is gericht op functioneren zonder ongewenst reactief gedrag. Deze trainingen zijn gericht op achterliggende oorzaken van je stress, emotionele last en onverwerkte ervaringen uit het verleden die je kunnen je hinderen in je dagelijkse leven. Als je in balans bent kun je direct deelnemen aan dit traject.

Aantal trainingen: 7 – 9
Tijdsduur per training: 1:15 uur
Kosten:: € 900,- ex BTW

Resultaten inzichttraject

 • Innerlijke ontspanning, goede slaap en uitgerust wakker worden
 • Sterke emoties zoals angst / onzekerheid/piekeren / depressiviteit kunnen reguleren
 • Beter in staat zijn tot samenwerking; effectiever omgaan met conflicten
 • Zaken in perspectief zien, relativeren en adequaat aanpakken
 • Vertrouwen en emotionele stabiliteit
 • Groepsgevoel en empathie ontwikkelen/versterken

Uitzicht

Dit traject geeft meer duidelijkheid in de persoon die je bent en in de keuzes die je wilt maken. Een zelfverzekerd mens is moedig, productief, betrouwbaar en betrokken. Je bent in flow, presteert optimaal en kunt werken vanuit je missie. Je weet hoe je succesvol kunt zijn. Dit traject kan alleen begonnen worden als je al in balans bent en blokkades zijn opgelost.

Aantal trainingen: 6 – 8
Tijdsduur per training: 1:15 uur
Kosten:: € 800,- ex BTW

Resultaten uitzichttraject

 • Positief zelfbeeld en toegenomen vertrouwen
 • Bewust van talent, competenties en kwaliteiten
 • Zelfbewuste uitstraling en emotioneel intelligent
 • Ruimte voor verdere zelfontplooiing
 • Sociaal evenwichtige houding en meer betrokkenheid
 • Feedback kunnen ontvangen en integreren
 • Compassie; vertrouwen geven zonder eigenbelang

Mindfulness trainingen

Groepstraining

Mindfulness is een praktische methode, die iedereen kan leren en toepassen. De mindfulness-training bestaat uit een helder opgebouwd programma met eenvoudig praktische oefeningen. Er wordt gewerkt met aandachts- en visualisatieoefeningen, yoga of qi gong (bewegingsoefeningen) en je leert de beginselen van zit- en loopmeditatie.

Een groepstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee tot tweeënhalf uur.

Kosten:
€ 330,- particulier
€ 400,- als werkgever betaalt
€ 270,- studenten en mensen met een bijstandsuitkering.

Individuele training

Misschien vind je het prettiger om individueel een training te volgen? Dat kan. De voordelen van een individuele mindfulness-training zijn dat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke proces en dat we sessies kunnen inplannen aan de hand van jouw agenda.
De mindfulness-training bestaat uit een helder opgebouwd programma met eenvoudig praktische oefeningen. De individuele mindfulness-training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur.

Kosten:
€ 650,- particulier
€ 780,- als werkgever betaalt
€ 575,- studenten en mensen met een bijstandsuitkering.

Praktisch
De trainingen zijn inclusief:
8 trainingsavonden, cd’s om thuis mee te oefenen, een reader met oefeningen voor thuis en een of twee coachingsgesprekken (op aanvraag).

Voorwaarden
Maak na inschrijving het van toepassing zijnde bedrag voor aanvang van de cursus over op bankrekening NL53 TRIO 0197 9176 90 t.n.v. “Stichting Flowing Mountains”. Voor alle trainingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Voor het actuele aanbod zie onze agenda

Vergoedingen

Vergoedingen

Sinds 2015 geven sommige verzekeraars een vergoeding voor mindfulness bij burn-out klachten in het aanvullende pakket. Ook in andere gevallen wordt er soms een vergoeding verstrekt.

Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Op www.zorgwijzer.nl staat een overzicht van zorgverzekeraars die een (deel van) mindfulnesstraining vergoeden. Eric van den Berg is bij de VMBN geregistreerd als een Categorie 1 Trainer. Vergoedingen zijn dus mogelijk.

Andere mogelijkheden:
Worden de kosten niet door een ziektekostenverzekering vergoed, probeer dan ander mogelijkheden zoals uw werkgever, Arbodienst, UWV, Gemeente, Arbeidsre-intergratie

Haal het beste uit jezelf!

Wij helpen je graag op weg

Bel ons op

06 1411 4406

Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.