" You can't stop the waves but you can learn how to surf "

– Jon Kabat Zinn –

 

 

 

Haal meer uit jezelf!

There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle

– Albert Einstein –

Mindfulness is een beproefde en zeer succesvolle methode om je balans weer te vinden en beperkende overtuigingen en hinderlijke gevoelens te doorbreken. Het is een erkende methode voor stressreductie, emotionele balans, vermindering van depressie en angst en het hanteren van pijn en ziekte. Door het beoefenen van mindfulness ga je beter in je vel zitten en leren we minder reactief te zijn. We worden ons bewuster van onze emoties en gedachten in plaats van ons erdoor te laten meesleuren. Mindfulness leert ons om te gaan met wat we op onze weg tegenkomen, of dat nu plezierig, onplezierig of neutraal is. Er komt dan als vanzelf ook weer ruimte om te genieten. Mindfulness helpt je bij het omgaan met stress, spanningen, prestatiedruk, gevoelens van onrust of onveiligheid en leert je stap voor stap voorbij je mentale afweer te kijken en afscheid te nemen van gewoonten en ingesleten patronen die je blik op de werkelijkheid en op wie je bent vertroebelen.

Mindfulness gaat uit van de gedachte dat je je eigen leermeester bent. Je leert luisteren naar jezelf en de signalen van je lichaam. Door het beoefenen van mindfulness voel je je steeds vrijer in de keuzes die je wilt maken. Mindfulness leert je ook hoe je jezelf kunt zijn en contact kunnen maken met je innerlijke energiebron, ook als je het even moeilijk hebt. Hierdoor leer je obstakels om te zetten in kansen en mogelijkheden. Door aandachtig te luisteren naar je eigen gevoel leer je ook beter naar anderen te luisteren en respectvoller met anderen om te gaan, waardoor er meer betrokkenheid ontstaat en je meer in contact staat met anderen in je omgeving. Je zult je beter kunnen concentreren, waardoor je met meer aandacht kunt werken en meer plezier in het leren krijgt. Ook zal je minder snel afgeleid worden door storende gebeurtenissen, spannende situaties en moeilijke sociale interacties.

Mindfulness betekent volgens de grondlegger Jon Kabat Zinn:
bewust gewaar zijn van de ervaring van moment tot moment zonder oordeel zodat je je bewust kunt zijn van je huidige ervaring.

Resultaat
Beter omgaan met stress – leren omgaan met moeilijke situaties – emotieregulatie verbeteren – vergroten van concentratie en aandacht – empathie ontwikkelen/versterken – groepsgevoel ontwikkelen/versterken – conflicthantering verbeteren

Onze trainingen

Groepstraining

Mindfulness is een praktische methode, die iedereen kan leren en toepassen. De mindfulness-training bestaat uit een helder opgebouwd programma met eenvoudig praktische oefeningen. Er wordt gewerkt met aandachts- en visualisatieoefeningen, yoga of qi gong (bewegingsoefeningen) en je leert de beginselen van zit- en loopmeditatie.

Een groepstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van twee tot tweeënhalf uur.

Kosten:
€ 330,- particulier
€ 400,- als werkgever betaalt
€ 270,- studenten en mensen met een bijstandsuitkering.

Individuele training

Misschien vind je het prettiger om individueel een training te volgen? Dat kan. De voordelen van een individuele mindfulness-training zijn dat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke proces en dat we sessies kunnen inplannen aan de hand van jouw agenda.
De mindfulness-training bestaat uit een helder opgebouwd programma met eenvoudig praktische oefeningen. De individuele mindfulness-training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur.

Kosten:
€ 650,- particulier
€ 780,- als werkgever betaalt
€ 575,- studenten en mensen met een bijstandsuitkering.
Praktisch
De trainingen zijn inclusief:
8 trainingsavonden, cd’s om thuis mee te oefenen, een reader met oefeningen voor thuis en een of twee coachingsgesprekken (op aanvraag).
Voorwaarden
Maak na inschrijving het van toepassing zijnde bedrag voor aanvang van de cursus over op bankrekening NL53 TRIO 0197 9176 90 t.n.v. “Stichting Flowing Mountains”. Voor alle trainingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Check je vergoeding


Deze vergoeding tool wordt verzorgd door Zorgpremies.nl

“Het effect is dat mijn leiderschapsstijl enorm onderscheidens is geworden. Een grote eigenheid heeft gekregen. Niet kopieerbaar maar wel duidelijk herkend en gewaardeerd door collega’s en klanten.”

Haal het beste uit jezelf!

Wij helpen je graag op weg

Bel ons op

06 1411 4406

Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.