" Freedom lies at the end of our thoughts "

– unknown –

 

 

I define neuroplasticity as that property of the brain that allows it to change its structure and its function and that in response to the actions we commit ourselves to, in response to sensing and perceiving the world and even fantastically to thinking and imagining.

dr. Noman Doidge —”The Brain that Changes Itself”

Heb jij het gevoel dat je meer uit jezelf zou kunnen halen? Dat er meer in je vermogen ligt? Heb je hinder van stress en emotionele problemen? Heb je moeite met je focus vast te houden? Breintrainingen helpen om je potentieel maximaal te ontplooien, waardoor je je ongehinderd kunt inzetten. Je krijgt daardoor helderheid over waar jouw kracht ligt, waar jij blij van wordt en wat jij te bieden hebt. Het helpt je in balans te komen en optimaal te functioneren. Door te trainen en doordat je tijdens het trainen gecoacht wordt, kun je op een speelse manier afstand doen van je ingesleten patronen. De training zorgt ervoor dat gebaande paden worden losgelaten en nieuwe paden worden verkend. Dat jij op het juiste moment – wanneer jij er aan toe bent – je bewust wordt van jouw denk- en gedragspatronen. De trainingstechniek kan in elk specifiek hersengebied nieuwe neurale paden activeren en daardoor nieuw natuurlijk gedrag ontwikkelen. Door de training wordt het zelf regulerend vermogen herstelt.

Het vermogen van de hersenen om te leren is onvoorstelbaar groot.

Elk leerproces is gebaseerd op dit principe van de zogenaamde neuroplasticiteit. Dat is een prachtig principe waardoor wezenlijke verandering mogelijk is. Toch geven we er vaak de voorkeur aan om niet te veranderen en oude paden te blijven bewandelen, waardoor we keer op keer oude patronen in denken en handelen bevestigen. Breintraining maakt gebruik van dit aangeboren vermogen tot verandering. Net zoals we ons lichaam trainen om betere sportprestaties te leveren, kunnen we ons brein trainen om optimaal te functioneren en op een meer natuurlijke manier te observeren, denken en communiceren.

Onze trajecten

 

Onze trainingen richten zich op het aangeboren vermogen tot verandering. Ze helpen het potentieel maximaal te ontplooien en zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten in de neurowetenschap. Alles draait om de feedback die wordt genereert. Door de training maak je je vrij van belemmerende overtuigingen en patronen en wordt het zelfregulerend vermogen hersteld. De individuele trajecten kunnen we zowel preventief als curatief inzetten. Preventief: voor mensen met spanningsklachten die hen belemmeren in hun functioneren, maar nog wel deelnemen aan het arbeidsproces. Curatief: voor mensen met een burn-out die niet (meer) kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Onze individuele trajecten zijn altijd maatwerk en hebben een bepaalde volgorde.

Assessment

Elke traject begint met een assessment. In het assessment inventariseren we jouw wensen, mogelijkheden en ontwikkeldoelen en voeren we een aantal objectieve metingen uit. Het assessment is een nulmeting op basis van wetenschappelijk onderzoek. Vervolgens bepalen we aan welke trajecten je kunt deelnemen. Indien nodig stellen we een alternatief, meer intensief traject samen.

Duur 2 uur, kosten 200,-

Balans

Dit is de eerste stap in het oplossen van stressklachten. In dit proces wordt het brein flexibel en neemt de stabiliteit en balans tussen lichaam en brein toe. De samenwerking tussen de verschillende hersenhelften wordt verbeterd. Hierdoor voel je je in het algemeen kalmer en tegelijk helder in je reactievermogen. Je zit ‘beter in je vel’ en je zal je beter kunnen concentreren.

Aantal trainingen: 6 
Tijdsduur per training: 1:15 uur
Kosten:: € 550,- ex BTW

Resultaten balanstraject

 • Beter omgaan met stress
 • Leren omgaan met moeilijke situaties
 • Gevoel van welzijn en geaard zijn
 • Vergroten van concentratie en aandacht
 • Sneller denken en informatieverwerking
 • Minder reactief gedrag
 • Balans tussen privé en werk

Inzicht

Dit traject geeft je meer zelfinzicht. Het helpt innerlijke blokkades op te lossen en is gericht op functioneren zonder ongewenst reactief gedrag.
Deze trainingen zijn gericht op achterliggende oorzaken van je stress, emotionele last en onverwerkte ervaringen uit het verleden. Deze kunnen je hinderen in je dagelijkse leven. Als je in balans bent kun je direct deelnemen aan dit traject.

Aantal trainingen: 7
Tijdsduur per training: 1:15 uur
Kosten:: € 650,- ex BTW

Resultaten inzichttraject

 • Innerlijke ontspanning, goede slaap en uitgerust wakker worden
 • Sterke emoties zoals angst / onzekerheid/piekeren / depressiviteit kunnen reguleren
 • Beter in staat zijn tot samenwerking; effectiever omgaan met conflicten
 • Zaken in perspectief zien, relativeren en adequaat aanpakken
 • Vertrouwen en emotionele stabiliteit
 • Groepsgevoel en empathie ontwikkelen/versterken

Uitzicht

Dit traject geeft meer duidelijkheid in de persoon die je bent en in de keuzes die je wilt maken. Een zelfverzekerd mens is moedig, productief, betrouwbaar en betrokken. Je bent in flow, presteert optimaal en kunt werken vanuit je missie. Je weet hoe je succesvol kunt zijn. Dit traject kan alleen begonnen worden als je al in balans bent en blokkades zijn opgelost.

Aantal trainingen: 6
Tijdsduur per training: 1:15 uur
Kosten:: € 550,- ex BTW

Resultaten uitzichttraject

 • Positief zelfbeeld en toegenomen vertrouwen
 • Bewust van talent, competenties en kwaliteiten
 • Zelfbewuste uitstraling en emotioneel intelligent
 • Ruimte voor verdere zelfontplooiing
 • Sociaal evenwichtige houding en meer betrokkenheid
 • Feedback kunnen ontvangen en integreren
 • Compassie; vertrouwen geven zonder eigenbelang

“Ik doe meer dingen die ik wil doen. De training heeft me mijn brein teruggegeven.”

Wil jij weten hoe je brein werkt?

PROEFTRAINING

Tijdens een proeftraining maak je kennis met hoe een breintraining werkt. Je krijgt al doende een uitleg over wat breintraining inhoudt en je ervaart zelf hoe het is om je eigen hersenactiviteit te zien. Een proefsessie bestaat uit een kort gesprekje over jouw persoonlijke ontwikkeldoelen. Ook zal er worden uitgelegd hoe neurofeedback werkt en hoe een training ongeveer verloopt. Na deze kennismaking zullen er met gel twee elektroden op het hoofd worden geplakt waarna een korte training zal worden gegeven. Vaak wordt een proefsessie met veel enthousiasme ervaren, omdat het een eerste beeld schetst van het functioneren van de hersenen en spannend is om te zien. Tijdens een trainingssessie is het van belang te ontspannen en de hersenen het werk te laten doen, bewust proberen te sturen zal het proces waarmee de hersenen trainen enkel vertragen.

Duur: ca. 60 min
Kosten: € 25,- Indien doorverwezen door een verwijzer (psycholoog of huisarts) dan is de proeftraining gratis.
Locatie:
ElstNieuwe Aamsestraat 26a
6662 ND Elst (GLD)

Haal het beste uit jezelf!

Wij helpen je graag op weg

Bel ons op

06 1411 4406

Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.