BewarenBewaren

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De weg van zen

11 oktober 2018 @ 19:30 - 21:30

€15

Zen wordt wel eens vergeleken met een weg, een spiritueel pad die je moet gaan om uiteindelijk bij je ware natuur uit te komen. Iedereen kent wel momenten dat je op zoek gaat naar rust en verdieping om vragen te stellen en stil te staan bij je leven. Iedereen kent momenten van inkeer en rusteloos zoeken naar antwoorden. Dat is in feite het begin van je reis.

De Chinese zenmeester Guo-an Shih Yuan (ook bekend als Kakuan) uit de 12e eeuw verbeeldde deze zen-weg in tien plaatjes met bijbehorende verzen met de titel: ‘het temmen van de os’. De os, symbool van de geconditioneerde geest, dwaalt meestal maar wat rond en volgt zijn impulsen, stemmingen, angsten, herinneringen en problemen. In het verhaal wordt stap voor stap de os getemd en getransformeerd in de zuivere en vrije geest van je boeddha-natuur.

Aan de hand van de plaatjes en de gedichten komen in deze avond de kernvragen van Zen aan de orde en maakt u ook kennis met de praktische beoefening van Zen door een begeleide meditatie. Er is veel ruimte voor vragen.

Eric Kogen (弘元) van den Berg
Vanaf mijn jeugd ben ik vertrouwd met meditatie en Boeddhisme. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis en filosofie maakte ik in 1983 kennis met het Zen-boeddhisme en ben nu leerling van zenmeester Tenkei Roshi (Zen River, Uithuizen).

Gegevens

Datum:
11 oktober 2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Organisator

Flowing Mountains
Telefoon:
06 1411 4406
E-mail:
info@flowingmountains.nl
Site:
www.flowingmountains.nl

Locatie

Bruisz
Utrechtseweg 159
Oosterbeek, Gelderland 6862 AH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-14114406
Site:
www.bruisz.nl